Tur gennem Humleoreskoven til Kong Humbles Borg

19 aug 2018 - 14:00

Tæt ved volden

Lokalrådets historiegruppe inviterer  på en tur gennem Humleoreskoven til Voldstedet, også kaldet Kong Humbles Borg. Historien om Voldstedet er beretningen om et driftigt sted, der i en periode fra 400 – 1300 e. K. har været centrum for handel, intriger, kampe, sejlads, jernudvinding, tilflugt og meget andet. Kort sagt: et livligt og vitalt sted for trafikken på Sjælland. Arkæologer og historikere har givet bidder til fortællingen om Humleore. Vi mødes på Humleorevej i Kirsebæralléen ved indgangen til Humleoreskoven ved de røde piller. Turledere er Mathea og Torben Jensen. Vi går gennem skoven til Kong Humbles Borg, hvor der normalt ikke er adgang for offentligheden. Undervejs gør vi holdt på forskellige destinationer, bl.a. Humleorehus, Røgelborg, og Tømrerhuset, hvor turlederne vil fortælle spændende historier fra en svunden tid.

Medbring gerne kaffe eller anden forfriskning- vi finder nok et sted, hvor vi kan holde kaffepause. Turen foregår i almindelig travetempo og i alt bliver turens længde på ca. 5 km. Vi forventer at være tilbage til udgangspunktet senest kl. 16.30.

Yderligere oplysninger fås hos Berit Galberg 22 21 23 25. Tilmelding nødvendig pga. begrænset deltagerantal. Tilmelding starter 1. august efter ”først til mølle-princippet” på
berit@galberg.dk  eller SMS 22 21 23 25
 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *